Sundhed

Hudkræft Symptomer og årsager

Vores krop har fem fornemmelser som lugten, synet, høre, smag og selvfølgelig røre ved. Ud af disse er det største organ, der er til stede i vores krop, ingen anden end selve huden, der omgiver hele vores krop og løber ned hele længden fra toppen af ​​hovedbunden til undersiden af ​​fødderne. Huden er et stærkt tykt lag, og beskytter derfor vores krop mod modstridende farer, friktionsbeskyttelse og afhjælpning af nedskæringer og gashes.

I de fleste tilfælde regenererer huden sig selv ved at danne blærer på det åbne sår eller friktionssår. På anden tid kræves et par ydre eksternt. Denne hud er derfor tyk nok til at understøtte 3 lag i den. Det første lag er de pladeceller, der hører hjemme på toppen, der er tæt pakket. Det andet lag danner basalcellerne, og det tredje er melanocytterne, som er grundlaget. Det er dette grundlag, der er ansvarlig for produktionen af ​​melanin, som giver en person hans eller hendes farve.

Hudkræft er de kræftceller, der dannes i et af lagene af huden til tider, der påvirker alle tre i processen. Der er ofte visse molekyler til stede i cellerne, der koder for en genetisk tilstand eller information vedrørende et individ, der almindeligvis er kendt som DNA. Ved beskadigelse af disse meget elementer begynder cellerne i huden at fungere. Cancerceller er unormale celler, som endnu ikke er fuldt modne nok til at blive betragtet som en voksencelle. Derfor er deres anvendelser halvt hjælpsomme, selvom de var normale.

På grund af de beskadigede hudceller har disse abnormale celler et ry for hurtig reproduktion næsten dobbelt så stor som en normal celle. Men disse celler dør normalt ikke eller opløses som de normale celler. De fortsætter med at samle sig og til sidst fratager de normale celler i deres sted. Dette er starten på kræft. Ofte akkumuleres disse celler på et sted og danner en tumor, som derefter kan bryde fra sin mor og åbne en separat base et eller andet sted, hvorved cancercellerne med succes spredes.

Der er hovedsageligt to forskellige typer hudkræft:

Keratinocytkræft handler med basal- og pladecellerne i huden. Dette er den mest almindelige type hudkræft ifølge lægen, hvor kræft typen ætser sit navn fra cellerne keratinocyt, hvor kræftcellerne dannes. Den anden slags er melanomer, hvilket er kræft i det laveste lag, hvor pigmenterne finder sted. Selv om melanomcanceren er meget sjælden, er den mere dødelig end de tidligere celler, men helbredes, hvis den er fanget i sine tidlige stadier. Der er også mange sjældne typer af hudkræft som merkelcellekarcinom eller kutant lymfom mv. For de fleste kræftbetingelser er der for det meste et symptom på det øverste plade af pladeformede celler.

Årsager og symptomer på hudkræft:

Nedenfor er de vigtigste symptomer og årsager til hudkræft.

Årsager til hudkræft:

De forskellige årsager til hudkræft kan kortlægges i

1. Eksponering for stråling:

Den nukleare reaktion fra Hiroshima Nagasaki rapporterede, at de overlevende voksede og alarmerende risiko for hudkræft, som blev multipliceret hvert andet sekund, da flere og flere overlevende sluttede sig til hudkræftlejren. Grunden til, at lægen beskylder skylden i den ubehagelige stråling, var årsagen til, at hudcancerceller var prolifereret ved den anden. Senere blev det bevist, at udsættelse for visse typer alarmerende stråling kan forårsage hudkræft.

2. Solskoldning:

En af de mest almindelige og fremtrædende årsager til, at hudkræft vokser, er den eneste kilde til vores vitamin D, solen. selvom det er jordens lysgiver, er solen kilde til UV-stråler i jorden, en form for stråling, som vores hud ikke er kompatibel med. Som følge heraf opstår der mange bivirkninger, hvoraf nogle er mørke pletter i huden, for tidlig ældning og rynker af ung hud, solskoldning, og det vigtigste er, at alle disse reaktioner kombinerer for høj risiko for hudkræft.

Undersøgte undersøgelser viste, at de hvide hudceller i vores krop på et bestemt tidspunkt i vores barndom ødelægger sig ved udsættelse for sol. Senere i deres voksne liv bliver disse meget beskadigede celler kræftfremkaldende. Men chancerne for hudkræft er direkte relateret til udsættelsen af ​​sollys og typen af ​​udsættelse for UV-stråling.

3. Genetik:

Ikke-melanom hudkræft er ikke arvelig. Men nyere undersøgelser har vist, at højere antal ikke-melanom hudcancer drastisk øger risikoen for hudkræft. En person med et tilfælde af hudkræftceller i hudkomplekser har 2-3 gange større chance for at udvikle det samme.

4. Moles:

Tilstedeværelsen af ​​mol også kendt som dysplastisk nevi, sætter også personen i højere risiko for hudkræft. Nogle af disse mol ser ud til at være unormale og har tendens til at være større end de normale. Disse unormale mol er mere tilbøjelige til at være kræftfremkaldende.

5. Retfærdig hud:

Hudkræft kan udvikle sig uanset pigmentering af huden, men mennesker med fair skin viser øgede chancer over for det samme. Mennesker med skøn hud har mindre pigment og er derfor mere modtagelige for skader forårsaget af UV-stråling. Dette øger derfor chancerne for hudkræft sammenlignet med dem med mørkere hudfarve.

6. Psoriasis:

Det har vist sig, at personer med psoriasis har større risiko for at udvikle hudkræft. Men det betyder ikke, at ethvert tilfælde af psoriasis kan føre til hudkræft. De behandlinger, der anvendes til psoriasis som PUVA (Psoralen Ultraviolet Light Treatment) øger følsomheden for hudkræft i melanom.

7. Xeroderma Pigmentosum:

Xeroderma Pigmentosum er en sjælden genetisk hudstilstand, der er til stede fra fødslen. Men en variant af denne Xeroderma Pigmentosum tilstand opstår ikke i de tidlige år. Personer med sådanne forhold kan ikke reparere deres hud, når de udsættes for sol. De må derfor undgå udsættelse for Sun og andre UV-lyskilder. Derfor er sådanne personer mest tilbøjelige til at udvikle hudkræft.

8. svækket immunsystem:

Ifølge forskellige undersøgelser udført, har det været kendt, at mennesker med svagere immunsystem har øget følsomheden mod hudkræft. Dette omfatter også personer, der gennemgår organtransplantation, som skal tage immunosuppressive lægemidler og også dem, der er smittet med hiv / aids. Sådanne personer bør regelmæssigt tjekke hos en hudspecialist for at være opmærksom på tidlige symptomer på hudkræft.

9. Fødselsmærker:

Fødselsmærker er intet andet end farvede pletter på huden, der kan skyldes forskellige faktorer. I medicinsk terminologi henvises det til 'Congenital Nevus'. Fødselsdannelsen kan begrænses til det ydre lag eller undertiden kan det trænge ind i de dybere lag. Fælles fødselsmærker som jordbærmærker og portvinfletter er mindst tilbøjelige til at udvikle sig til kræft. Men nogle fødselsmærker dannet i det ydre lag af huden kan vise sig at være kræftfremkaldende. Sådanne cancerceller fjernes let gennem kirurgi.

10. Kontakt med kemikalier:

Det har vist sig, at langvarig kontakt med specifikke kemikalier også kan vise sig at være en af ​​årsagerne til hudkræft. Nogle af kemikalierne i denne kategori omfatter creosot, sod, arsen, koltår, sting, skiferolier og nogle petroleumprodukter som motorolie eller mineralolie.

Hudkræft er den hyppigste forekomst af kræft i disse dage. Der er forskellige typer af hudcancer symptomer. Men disse symptomer er ofte misdiagnosed, hvilket gør det svært for folk selv at indse det.

Tegn og symptomer på hudkræft:

I det følgende er 10 tegn og symptomer på hudkræft, der er nyttige for at finde ud af sygdommen tidligt.

1. Squamouscellekarcinom:

Den pladecelle, der er toppen mest område, er det mest berørte område, når det kommer til hudkræft. Det er direkte udsat for al stråling, og det meste af tiden kan kræft i de indre lag i cellen endda finde en måde at eksponere sig gennem de øverste lagers pladeceller. Disse celler forårsager kræft i et bestemt område, især dem der udsættes for sol mest, for eksempel ansigt, ører, hænder eller del af brystet, ben måske til tider for både mænd og kvinder. Symptomerne herpå er skorpen i det berørte område, hvor huden bliver flaky og skræller med en blød skorpe næsten som fiskens skalaer. Der er også dannelse af små røde udslæt eller klumper som knuder spredt over det berørte område.

Se mere: Hvad er symptomerne på kræft i æggestokkene

2. Basalcellecarcinom:

Dette lag er normalt beskyttet af de øverste lag, pladelaget, men fokuserer stadig primært på det solbeskyttede område. Strålingen er så stærk, at forskerne siger, at det kan perforere de øverste lag for at nå til det andet og derved påvirke cellerne der. I modsætning til det øverste lag viser dette lag tilstedeværelsen af ​​pærehvidede humle, der er klæbrige og voksagtige i naturen. Sammen med dette vises de brune patches på huden, der er rige i farve, men små kun påvirker stedet.

3. Bowen sygdom:

Bowens sygdom er en anden slags pladecellercarcinom, der spredes udadtil fra overfladen af ​​huden. De fremstår som rødlige og skællede patches, der endda kan udvise et crusty udseende. Bowen sygdom bør ikke forveksles med eksem, psoriasis, svamp eller normalt udslæt. Det bør behandles straks efter høring af en hudlæge.

4. Actinisk keratose:

Actinisk keratose skyldes langvarig udsættelse for solstråler. En person, der lider af Actinic Keratosis, udvikler også små, skællede pletter i forskellige dele af kroppen. Disse skællede patches findes overvejende på hovedet, hænder og nakke. Actinisk keratose er et af de tidlige symptomer på hudkræft og bør ikke gå uopdaget.

5. Melanomcellecarcinom:

Disse lag danner på hudens grundniveau, og hvis de behandles ordentligt, kan de reduceres og hærdes. Symptomerne er de samme. Udseendet af brun freckle som patches, som er mørk i farve og dannelse af knuder som pletter er nogle af eksemplerne.

6. Actinisk Cheilitis:

Actinic Cheilitis, også kendt som landbrugerens læbe, kan vise sig at være en precancerøs tilstand, der ses på de nederste læber. Det er markeret med skællede pletter og forårsager konstant ruhed af læberne. Nogle af de andre almindelige symptomer, der opstår under Actinic Cheilitis, er tilstedeværelse af fremtrædende læbe linjer, hævelse af læberne og falmede grænser mellem hud og læber. Derfor skal sådanne hudforhold behandles straks.

Se mere: Knoglercancer symptomer

7. Atypisk Mole:

Disse er andre almindelige symptomer på hudkræft. Atypiske mol skal behandles straks. Selvom de i deres første udseende måske ikke ser kræft ud, men de kan omdannes til et efter få år. Sådanne mol er oftest fundet i de områder af hud, der i høj grad udsættes for sol. Atypiske mol har uregelmæssig form, er forholdsvis større og har falmede grænser. De kan forekomme hævede eller flade på overfladen af ​​huden.

8. Skinnende forhøjet område:

Dette er en meget almindelig forekomst hos mennesker. Tilstedeværelsen af ​​skinnende forhøjet område er et af de tidlige hudkræft symptomer. De kan synes at være rød, brun og sort eller kan endda vise mælkeagtigt hvidt udseende. Farven på dette skinnende hævede område afhænger dog af hudens naturlige pigmentering. De bør ikke ignoreres som almindelig muldvarp og skal behandles straks. Besøg en hudlæge straks, når du kommer på tværs af disse skinnende hævede områder på din hud.

9. Kutan Horn:

Kutanhorn vises som tragtformet vækst, der stikker ud fra den røde bund af huden. Disse er normalt lavet af keratin, og der findes forskellige former for kutanhorn, der findes på huden. De varierer i størrelse eller form og er almindeligt set hos mennesker med mere retfærdig hud. Kutanhorn kan udvikles hvor som helst på kroppen, herunder nakke og næse.

10. Vedholdende åbne porer:

Disse er et andet almindeligt tegn på hudkræft. Vedvarende åbne porer bløder ofte eller danner skorper på overfladen af ​​huden. De kan overflade overalt på kroppen, herunder arme, nakke, ryg og ben. Som du støder på sådanne porer i din hud, er det tid til straks at konsultere en god hudlæge. Hvis de bliver ubehandlet, kan disse vedholdende åbne porer udvikle sig til basalcellekarcinomer. Disse former for carcinomer kan så fremskynde udviklingen af ​​hudkræft.

Se mere: Årsager til tarmkræft