Skønhed og mode

Bedste 15 Iron Rich Foods

Pin
Send
Share
Send


Forskellige fødevarer indeholder forskellige niveauer af næringsstoffer, som nogle er rige på protein, nogle i vitaminer, nogle i calcium eller nogle fødevarer, der er rige på jern, så mængden og typen af ​​næringsstof vi forbruger fra vores indtagelse af mad er vigtigt. Ofte lider folk af mangel på næringsstoffer, som resulterer i yderligere problemer.

Mangel på jern fører til mange sygdomme som anæmi. Nogle af de rige fødevarer er kød (lam, kalkun, kylling, svinekød, æg), fisk og skaldyr (rejer, muslinger, tunger, ostroner, tun), brød og korn (hvidt brød, fuldkornsbrød, beriget pasta, hvedeprodukter, klid korn, korn- og havregryn, rugbrød, beriget ris), frugter (tørrede ferskner og abrikos, svesker, figner, datoer, rosiner, vandmelon, jordbær), grøntsager (spinat, søde kartofler, ærter, broccoli, strengebønner, mælkebøttegrønt), bønner og andre fødevarer (tofu, nyrebønner, tomatprodukter, tørrede ærter, linser, melasse).

Fødevarer har to typer jern: -

heme jern (form af jern, der absorberes mest fra vores mave og optages i vores krop, når vi spiser det) og ikke-heme jern (form af jern, der er godt at spise, men jern indeholdt i disse fødevarer vil ikke være absorberes helt som hemejern). Heme strygejern findes i kød, fisk og fjerkræ, mens ikke-heme jern findes i plantefødevarer såvel som i kød. Vores krop absorberer 30% hemejern, der kun findes i dyrevæv (kød, fisk og fjerkræ), og vores krop absorberer kun 2-10% ikke-heme jern, der findes i planter såvel som i kød. Fødevarer højt i vitamin C, som tomater, citrusfrugter og røde, gule og orange bell peber kan også hjælpe med absorptionen af ​​ikke-heme jern.

Følgende er de bedste 15 jernrige fødevarer, som både vegetarer og ikke-vegetarer kan prøve ud efter deres præferencer. Strygefødevarelisten er nedenfor.

1. Havregryn:

Det er let at lave mad og fås i forkogt eller tørret form. Det bruges almindeligvis i fødevarer som kødbrød (som en forlænger), brød, muffins, kager, granola, müsli, fyldstoffer, men det anvendes mest som kogt korn (grød). Denne havregryn indeholdende fødevarer rig på jern.

2. Broccoli:

Det tilhører kålfamilie, hvis store blomsterhoved bruges som grøntsag. Den indeholder 0,73 mg jern pr. 100 g. Broccoli bliver ofte kogt eller dampet, men mange spiser det selv som rå med andre grøntsagssalater. Broccoli opskrift omfatter retter som broccoli Manchurian, broccoli kylling i sojasovs, kål broccoli gulerods poriyal, kartoffel broccoli stege, broccoli usili, broccoli stir fry, broccoli dalcha, hverdagssalat osv. Endelig kombinationen af ​​broccoli fødevarer rig på jern. Faktisk er broccoli fødevarer rig på jern.

3. Datoer:

Datoer giver en bred vifte af essentielle næringsstoffer og er en meget god rig kilde til jern. De modne datoer er dybe mørkebrune i farve, øm hud, sød smag, lille frø og forbliver i god stand, selv når de er pakket halvt modne. De er normalt hakket og bruges i en række søde og salte retter. Den indeholder 1,02 mg jern pr. 100 g. Det er rige kilder til jern.

Se mere: Kilder til vitamin A

4. linser:

Linser er en vigtig del af menneskets kost. Linser indeholder 7,54 mg jernkilde pr. 100 g. De varierer i størrelser, farver og sælges i mange former, med eller uden huden, hele eller split. Ris og linser koges sammen i khichdi, en populær parabol i indisk subkontinent. Lentil gryderet, lentil kager, linser salater, linser gryderet med vinter grøntsag, banan lentil muffin, linsesuppe er andre linse brugt berømte retter. Det er en af ​​de bedste jernrige mad.

5. Ærter:

Den indeholder 1,47 mg jern pr. 100 g. Generelt bruges grønne ærter (rå) til madlavning, men den tørrede form, dvs. gul splitterter, bruges også til madlavning, som indeholder mere jernmængde (4 mg pr. 100 g). Ærter bruges i grydepiller, salater, gryderetter, stegfri retter. I Indien bruges det til at lave forskellige opskrifter som pulao, aloo matar, matpaneer, supper osv. Dette er den bedste jern mad.

Se mere: Fødevarer Rich In Fiber

6. Nyrebønner:

Disse populære nyreformede bønner er specielt gode i simrede retter, hvor de absorberer smag af krydderier og de andre fødevarer, de koges sammen. Den indeholder 21 mg jern pr. 100 g. Nogle af de berømte retter er rajma (nyrebønner) chawal, nyrebønner burger patty, nyre bønner curry, søde nyrebønner dumplings. Nyre bønne-valnød burgere, pasta rød nyrebønner suppe, bønne burrito osv. Fra ovenstående, hvor mad indeholder jern, endelig siger svaret alle fødevarer elementer rig på jern.

7. Spinat:

Spinatblade er ikke kun tiltalende for øjnene, men også nærende. Det kan bruges til at lave salater og andre opskrifter som pocheret æg over spinat og svampe, Middelhavspatin spinat, varm spinat med tun, indiske stil linser gyldne spinat og søde kartoffel sauté alle er jern rige fødevarer.

8. søde kartofler

Nogle ernæringsmæssige fordele ved søde kartofler kan simpelthen ikke være opnåelige, medmindre de bliver dampet eller kogt. Få opskrifter af søde kartofler er bagt søde kartofler, søde kartofler, stegt sød kartoffel, stegte, dampet sød kartoffel med broccoli og tofu, søde kartoffelpuré med banan, sortbønneburrito, indisk stil lam med søde kartofler, kartoffelmos , yams med ingefær og kanel, braised nyrebønner og sød kartoffel, curried sennepgrøns & Garbanzo bønner med søde kartofler etc. En af de bedste kilder til jern er søde kartofler.

9. Tomat:

Tomat anvendes i alle retterne er det simpelthen suppe til karrister eller kan spises som rå. Få tomatretter er italienske tomatostsalater, forskellige chutneys og saucer. En af de jernkilder er tomat, som også indeholder citronsyre og indeholder vitamin c.

10. Æg:

Æg er en nem form for at få hele det vigtige næringsstof. Få ægbrugte retter er ægkurger, kogt ægsalat, smuldrede æg osv.

11. Tun:

Fisk er en vigtig kilde til næringsstoffer, og de er let tilgængelige. Få tunfiskede retter er italienske tunfiskeboller, krydrede tunbrødfulde riskager, tunfisk salat, grillet salt & peber tun, græsk tunfisk, tunfisk osv. Listen over fødevarer højt i jern efter kylling. Tunfisk er en af ​​indholdet af jernholdigt indhold og indeholder omega 3 fedtsyrer.

Se mere: Kalium Rich Foods

12. Rejer:

Rejer er mere eller lignende til rejer. Det er meget nemt at lave mad og de er jern indeholdende mad. Nogle af rejerne er thailandske citronrejer, vietnamesisk karamel rejer, paneret rejer, hvidløgsbagt rejer, sauterede rejer osv. Disse er alle jernholdige fødevarer.

13. Kylling:

Kylling er den bedste fødevarekilde, der indeholder jern, som rent faktisk giver bred næringsstøtte. Det kan tilberedes på forskellige måder som kyllingesalater, kylling masala, kylling med parmesanost, kyllingrør, hvidløg kylling, tandoori kylling, kebab, kyllingekager osv. Disse er alle meget gode jernrige fødevarer.

14. Lam:

Efter kylling lam er en anden god kilde til at få heme jern i mad af vores kost. Få lamme retter omfatter lampekoteletter, lampekurry, lamskorma, nishari (lamslak), lamssuppe osv.

15. Jordbær:

Det er den bedste måde at få jern på i din kost, da de let absorberes af vores krop. Kager, trøfler, tærte, milkshakes, jordbær ost kage, jordbær og banan smoothie osv. Alle er de retter, alle elsker at prøve de ovennævnte madvarer jern rige fødevarer. ovennævnte frugter indeholdende jern rige.

Jernrige madlister er let tilgængelige på markeder, og nogle er meget lave omkostninger, nogle af dem er lidt høje, men begge typer fødevarer er rige på jern, hvilket også er meget nyttigt for din krop og sunde.

Billedkilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 25, 26, 27, 28, 29, 30

Se videoen: 15 Iron Rich Indian Foods (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send