Sundhed

Guava Fordele: 18 Mirakuløs Liste - Du bør vide!

Pin
Send
Share
Send


I de gamle dage har hver husstand en stor baggård fyldt med træer af enhver art. Et guavatræ er den foretrukne en med nabobørnene, der ikke vil give en chance for at fylde deres mund med sine lækre frugter! Guava frugter er hjemmehørende i tropiske lande som Mexico, Sydamerika, Mellemamerika og endda Indien. De kaldes også "Jamakaya" i Telugu, "Koyya" i Tamil og "Amarood" på hindi. Den søde aroma og en særskilt smag gør Guavas til en af ​​de mest elskede frugter, især blandt børn. Guavaer er fyldt med C-vitamin og er kraftværker af mange andre næringsstoffer. Fra at beskytte vores krop fra mikrober for at hjælpe med en passende fordøjelse, er Guava-fordele for vores helbred mange. Lad os forstå alle disse fordele i detaljer, og hvorfor det er så stærkt anbefalet til dig.

Hvad er guava?

Guava er en lille runde formet frugt, der dyrkes i tropiske klimaer. Det er fremstillet af guava-træets blomster og er fyldt med blødt kød og spiselige frø. Guava træ Videnskabeligt navn er "Psidium Guajava". Guava frugter er tilgængelige i pink og hvid version afhængigt af træets korn. Mens de modne er grønne, med bitter undertoner, er de modne gul med sødt kød. Du kan også finde større størrelse frugter på markedet, som er en hybrid sort og smag lidt blid i forhold til de normale frugter.

Er guava god til sundhed?

Guava er fyldt med ernæring for at hjælpe dig med et godt helbred. Det holder alle sygdomsfremkaldende bakterier og vira væk, hvilket gør din krop mindre tilbøjelig til sygdomme. Også de høje mængder protein i frugten gør det til et perfekt efter-træningsmad. Belastet med fiber, kan Guava holde forstoppelse i skak og hjælpe dig med at håndtere smertefulde tarm. Det er ikke alt! Der er mange andre fordele ved at spise guava, som vil blive diskuteret nedenfor.

Guava Ernæring Fakta:

Her er ernæringsbruddet af guavafrugter pr. 100 g servering:

 • Samlede kalorier: 68
 • Total fed: 1 gm
 • Kalium: 417 mg
 • Natrium: 2 mg
 • Samlede kulhydrater: 14 gm
 • Kostfibre: 5 g
 • Sukker: 9 gm
 • Protein: 2,6 gm
 • C-vitamin: 380%
 • Vitamin A: 12%
 • Jern: 1%
 • Vitamin B6: 5%
 • Magnesium: 5%

Amazing Guava Fordele (Amrood Fordele):

Følgende er de vigtigste fordele ved guavafrugter til hud, hår og sundhed.

Guava fordele for sundhed:

Her indgik vi top 13 guava fordele for sundhed. Lad os kigge på dem.

1. Forhindrer forstoppelse:

En god måde at forbedre dit fordøjelsessystem på er at inkorporere nogle guavaer til din kost. De vil helt rense dit system og bekæmpe alle bakterier og bakterier. Ikke alene vil du kunne udskille og urinere ordentligt, men også forhindre alle former for maveinfektion, fordøjelsesbesvær og forstoppelse. Med guavaer kan du forvente tidlig afføring og korrekt regulering af dit helbred. Derfor, hvis du vil have et godt fordøjelsessystem, har du guavaer.

2. hjælper dig med at tabe sig:

Guavaer er sunde og lækre frugter, som er meget lave i kalorier. De kan spises i ubegrænsede mængder hele dagen, og du vil stadig ikke gå på vej. Dette skyldes høj vandindhold. De vil ikke kun holde dig væk fra overindulging eller spise mellem måltider, men også lade dig holde sig fuld i længere perioder. På denne måde vil du være i stand til at tabe meget vægt og forbrænde kropsfedt. På grund af fordelene ved guava til vægttab er det stærkt anbefalet af sundhedsfreaks.

3. Guava Fordele For Diabetes:

En god måde at bekæmpe diabetes på er ved at tilføje nogle guava til din kost. De vil beskytte dit helbred mod denne sygdom på flere måder. Ikke bare det, hvis du har diabetes, kan du stadig få nogle af disse guavaer til at forbedre dit helbred. Ved udgangen af ​​måneden vil du helt sikkert se mange ændringer i din krop og sundhed ved hjælp af denne fantastiske frugt. Du kan simpelthen spise det som en frugt, få det som juice eller endda tilføje det til din salat. I begge tilfælde vil du drage fordel enormt og se en betydelig forbedring.

4. Gør salater lækker:

Guava kan bruges til at lave sunde salater. Uanset om du er på et bryllupsfest eller simpelthen har en salat derhjemme, kan du nemt bruge denne grøntsag som en dressing. De har lavt kalorieindhold og er fulde af sundhed og ernæring. Hver gang tænker du på at forberede en salat, skal du blot tilføje skiver guava til dine æbler, banan og ananas. En anden måde at spise det på kan være ved at skære guavaen i fire stykker og tilsæt salt og peber til det. Det vil smage rigtig godt.

5. Regulerer dit blodtryk:

Den saftige og lækre guavafrugt er også noget, du kan bruge til at kontrollere dit blodtryk. De indeholder høje niveauer af vitaminer og mineraler, som er så vigtige for reguleringen af ​​dit blodtryk. Du vil beskytte dit hjerte mod slagtilfælde, hjerteanfald og andre livstruende sygdomme. Ikke kun det, kalium indeholdt i denne guava vil altid lade dit blodtrykniveau blive for højt. Dette er en af ​​de vigtigste årsager til, at frugter som guavaer er blevet anbefalet til blodtrykspatienter.

6. forhindre kræft:

Den bedste fordel du kan få fra guavaer er, at de vil holde dig miles væk fra farlige sygdomme. Hvis du nogensinde taler til din læge eller ernæringsekspert, vil de altid fortælle dig at indarbejde mere citrusfrugter i din kost, fordi de vil kontrollere symptomerne og chancerne for flere sygdomme. Dette er specifikt relevant for mennesker dem, der kunne være udsat for kræft. Guavaer er de bedste til at beskytte din krop.

Se mere: Fordele ved at spise druer

7. Forbedrer blodcirkulationen:

Højt mineralindhold frugter hjælper med at opretholde blodtrykket. Guava er også rig på kalium, som øger blodcirkulationen gennem hele kroppen. På grund af dette høje kaliumniveau er det også nyttigt at vende effekten af ​​natrium inden for blodbanen, der skal opretholdes for korrekt helbred.

8. Immunitetsforstærker:

Den høje mængde vitamin C i guava giver den bedste løsning til forkølelsen. Immunsystemet styrkes væsentligt af de væsentlige næringsstoffer, der findes i denne frugt. Guava er en god kilde til C-vitamin, som gør vores immunsystem stærkere; dette forhindrer os i mange sygdomme. Scurvy, der er en mangelsygdom, skyldes mangel på vitamin C, og folk, der lider af denne sygdom, bliver helbredt ved at spise guava eller forbruge guavajuice.

9. behandler diarré

Spise guavas kan hjælpe med at behandle diarré ved at fremkalde gode bakterier i maven og gøre fordøjelseskanalen til at reparere sig igen. Den bedste måde er at juice de modne frugter og få den saft ofte til at føle sig bedre øjeblikkeligt. Også vandindholdet i saften kan bidrage til at reducere dehydrering. Dette er en af ​​de bedste Guava fordele for maven.

10. Rig I Fiberindhold:

Fiberrige madvarer hjælper med bedre fordøjelse af mad. Guava har højt fiberindhold frugt, som kan spises under enhver tid på dagen uden nogen bivirkninger. Denne smagsfrugt gør din tomme mave fuld af at have en eller to guavaer ad gangen. Fibre med højt fiberindhold reducerer problemer med forstoppelse. Derfor behøver de mennesker, der lider af forstoppelse relaterede problemer ikke behøver at bekymre sig, dette er et af de midler til at holde dit problem langt. Guava hjælper også med at reducere vægten, da fiber spiller en vigtig rolle. Mængden af ​​mættede fedtstoffer nedsættes også i kroppen, som opretholder forholdet mellem mættede og umættede fedtstoffer.

11. Forbedret vision:

Guava har rigelige mængder af vitamin A, C, K og Folat, som hjælper med at forbedre din vision og reparere dit syn. Med regelmæssigt forbrug af guavaer styrkes dine optiske nerver, hvilket kan hjælpe med at forebygge øjenproblemer og gøre det muligt for dig at se bedre.

12. Regulerer skjoldbruskkirtel:

Guavaer indeholder store mængder kobber, der hjælper med at kontrollere skjoldbruskkirtlen hormoner. Hvis du finder nogen uoverensstemmelser i din skjoldbruskkirtlenprofil, anbefales det at forbruge guavafrugter hver dag for at lægge mærke til ændringer i niveauerne af dine hormoner, som stimulerer thyreoidea. Spise hel frugt eller drikke Guava juice fordele ved behandling af skjoldbruskkirtlen lidelser.

Se mere: Fordele ved at spise Kale

13. God til hjerne:

Guavaer er rige på B-komplekse vitaminer, som er afgørende for korrekt hjernefunktion. Især Vitaminer som B3, også kaldet Niacin og B6, kaldes også Pyridoxin for at muliggøre bedre blodcirkulation i hjernen. Dette resulterer i at stimulere nerverne, der er ansvarlige for hjernefunktionen.

Guava fordele for hud:

Her indgik vi top 4 guava frugt fordele for huden. Lad os kigge på dem.

14. Forynder din hud:

Din hud er det mest afgørende segment af din krop. Dit hele udseende afhænger af det. Derfor skal du passe godt på din hud, så den altid kan se lyst, ung og smuk ud. En god måde at løse, forynger din huds tone og forbedrer dens tekstur og farve er ved at have nogle guavaer. Du kan drikke det ned i form af saft eller simpelthen saften udvindet af den en hud toner. Opbevar den i 20 minutter og vask af med koldt vand. Dette vil exfoliere din hud, fjerne døde celler og få dig til at se fantastisk ud.

15. Beskyttelse mod aldring:

For at beskytte dig mod fine aging, rynker og mørke pletter, vil vi foreslå dig nogle guavaer. De er fantastiske frugter, som vil beskytte din hud mod solens hårdeste stråler og lade huden være fast, tæt og sund hele året rundt. Hvis du er i din tidlige trediverne, skal du være opmærksom på fine linjer, rynker og mørke pletter. Du kan endda bruge dem i ansigtspakker for at få de bedste Guava-fordele for huden.

16. Forbedrer kompleksionen:

Guava er virkelig meget hjælpsom og gavnlig for vores hud og dermed også forbedrer hudens udseende. Der findes forskellige typer guava, som er tilgængelige under forskellige vejrforhold. Den lyserøde guava hjælper med at gøre din hud frisk. Hudplejeprodukter er ofte tilgængelige på markedet, der indeholder guava pulp, der bruges til at lave guava scrub, ansigt og body lotion. Karoten, C-vitamin og antioxidanter er de komponenter, der er meget nyttige til vores hud. Guava skrubbe kan nemt laves derhjemme, hvilket grundlæggende forbedrer din hudfarve. Skrubning kræves virkelig for at fjerne de døde hudceller og giver et forfriskende udseende. Det virker som en naturlig skrubber for vores hud og skal gøres en eller to gange om ugen.

17. virker som en naturlig hudtoner:

Astringent egenskab hjælper med at holde vores hud godt tonet og fri for rynker. Rynker kan forekomme før visse aldersgrænser på grund af uagtsomhed og uden ordentlig behandling. Dem, der er tilbøjelige til dette, skal træffe passende foranstaltninger. Du kan vælge denne frugt, da den virker som en naturlig hudtoner. Mineral- og vitaminindholdet forbedrer din hud ved at opnå den tabte elasticitet. Det holder også væk fra acne problemer og pletter.

Guava fordele for hår:

Her anvender vi brug af guava til hår. Lad os kigge på dem.

18. Fremmer hårvækst:

Fordelene ved guava til hår er for gode til at tro. Hvis du kigger op på internettet, finder du flere hjemmelavede midler til længere, tykkere og stærkere hår. Denne frugt indeholder al den ernæring du har brug for for at få dit hår til at ligne en million bukke og også bevare sin fugtighed. Det vil styrke dit hår fra roden til spidserne, og du vil være i stand til at holde dit hår godt. De er økologiske og en af ​​de bedste løsninger på hårproblemer.

Se mere: Fordele ved Kiwi Frugt

Bivirkninger af guava:

Nu hvor du har forstået Guava sundhedsmæssige fordele, lad os tage et kig på de bivirkninger, der er resultatet af at spise disse frugter:

 • Dårlig fordøjelse
 • Ømhed i halsen
 • Kramper
 • Diarré
 • Kan føre til appendicitis

Overrasket over, hvordan disse yummy frugter kan være så gode for dig? Guavaer er naturens bedste gave til menneskeheden og er forholdsvis billigere i forhold til de andre frugter. De findes næsten i hvert frugtmarked og hver husstand for at hjælpe dig med at nyde fremragende sundhed uden at brænde et hul i lommen. Så hvad venter du på? Det er på tide at plukke frisk frugt fra din have for at synke dine tænder i sin juiciness. Vi vedder på, at det vil give dig de bedste minder om din barndom og samtidig bringe dig tilbage til dine fødder igen!

Pin
Send
Share
Send