Skønhed og mode

5. måned Graviditet - Symptomer og fosterudvikling

Pin
Send
Share
Send


Graviditet er en af ​​de smukkeste faser af en kvinde. Det er dog også en af ​​de mest udfordrende faser, da hun oplever en pludselig ændring i hendes krop. Kvalme, mangel på appetit, humørsvingninger og træthed kan virkelig køre nødder i graviditetens første trimester. Efter at have indtrådt i femte måned eller tyve uger af graviditeten, bliver kroppen vant til disse ændringer og begynder langsomt at acceptere "fremmedlegemet" inde i det. Det er i denne fase, at en kvinde kan begynde at nyde sin graviditet med en genvundet appetit og forholdsvis roligt tankegang. I denne artikel har vi beskrevet detaljeret om fostrets udvikling i femte måned af graviditeten, og hvad kan du forvente at ændre i din krop.

5. måned Graviditet:

 1. Hvad kan man forvente ved 5 måneder gravid?
 2. 5 måneder gravid symptomer:
 3. Baby udvikling ved 5 måneder gravid:
 4. Ændringer i moderens krop under 5. måned Graviditet:
 5. 5. måned Aktiviteter:
 6. 5. måned Graviditet kost:
 7. 5thMonth Graviditet øvelse:
 8. Gør og gør ikke under 5. måned af graviditet:
 9. Soveposition under graviditet 5. måned:
 10. Medicinske behandlinger og checkup i fem måneder Gravid:
 11. 5. måned for graviditet Forholdsregler og tips:
 12. Ting at huske på i løbet af 5 måneder Graviditet:

Hvad kan man forvente ved 5 måneder gravid?

Denne vejledning hjælper dig med at forstå alle de nødvendige oplysninger om 5 måneders graviditet.

5 måneder gravid symptomer:

Mens babyen stadig nu i sin sans nu bliver en parasit til moderen, tager moren sine beslutninger, da hun vågner op med de første solstråler, der rammer loftet, og hun løber til badeværelset for at tømme sig selv. Denne kvalme følelse fortsætter hele tiden, og dette overholder de søvnløse nætter, der gør rejsen endnu vanskeligere. Med disse kommer de bestemte overfyldte følelser, der tager kontrol over dit sind. Disse humørsvingninger tager det stærkeste sted i dit hjerte, så du føler dig deprimeret og trist. Uregelmæssighederne kan også føje til tristheden. Monster-appetitten har også en overhånd i dette tilfælde.

Tilbage til TOC

Baby udvikling ved 5 måneder gravid:

Efter sammensmeltning af sæd og æg, dannes en blastocyst. På dette tidspunkt er barnet ikke andet end blot et videnskabeligt begreb, der forsøger at opretholde sin plads i æggestokkene. Leder du efter et passende sted, holder babyen sig til livmodervæggen, placenta og navlestrengen, der forbinder de to kroppe. Moderen og barnet; Denne blastocyst, som er medicinsk betegnelse for et befrugtet æg i sin fjerde eller femte dag, bliver så til et embryo efter visse udviklinger.

Ved den anden måned har barnet optaget en miniature menneskelig form og kaldes nu foster. For bedre observation kræver graviditetsovervågningen en ugentlig regel, hvor i stedet for ni måneder, 40 uger tages i betragtning. Dette er yderligere dissekeret i tre trimester-den første, anden den tredje. Første trimester beskæftiger sig med barnets dannelse, og den anden handler om udviklingen. Den tredje beskæftiger sig med vækst og perfektion, og på det tidspunkt, hvor den er over, er ni måneder blevet afsluttet.

Se mere: 4 måneder gravid

en). Højde og vægt:

Den femte måned markerer vækstperioden. Midtvejs i anden trimester viser babyen betydelig vækst og udvikling i en astronomisk hastighed. Barnet er nu fuldvokset og vejer et helt pund. Hans målinger er et sted mellem 9 og 10 tommer, og han viser nu forskellige kropsbevægelser.

b). Organs:

Nu har din baby udviklet sig meget. Interne organer begynder nu at blomstre og arbejde. Hendes lever producerer det nødvendige røde blod, og nyrerne filtrerer bort affald. Hendes lunger er dannet, så hun kan trække vejret i ilt, og det klapende hjerte kan nu tydeligt høres med et stetoskop sat til moderens mave. Hjernen og dens funktioner har udviklet sig, og massetilslutningerne af neuroner og komplekse nerver bliver sammenkoblet i kroppen.

c). Hud:

Det er her, hvor huden kommer ind. Alt dette mens barnet var slanket og tyndt med en skeletstruktur, der udviklede emnerne og ingredienserne nedenunder. Nu med udviklingen gjort med, viser babyen en betydelig vækst af fede lag under hendes hud. Snart vil hun få en betydelig vægt, da hun bliver mere klump og sund. Nu har den hud, der en gang var gennemsigtig, nu pigmentering, så hun kan nu ligne hendes forældres hudtone, hvilket kan være hvor som helst mellem en lysebrun og en babyrosa. Hendes hud er dog stadig saggy og rynket, men med tiden vil de fede lag tage sig af det.

d). Coating On Skin:

Flydende i fostervæsken i ni måneder kan gøre ødelæggelse rynker til barnets hud, så nu dækker denne ost som voksagtigt stof hendes hud fra rump til krone kaldet vernix caseosa eller vernix i fælles tung. Dette lag beskytter babyens bløde hud. Også små bløde baby hår kaldet lanugos fylder nu hudlagene, som også spiller den primære rolle at beskytte barnets hud.

e). Response Stimuli:

I løbet af månederne har hun hørt din stemme, dine omgivelser, hendes fars stemme og mange flere, og nu kan hun gensidige, da lægen siger, at hun nu har evnen til at stemme og fortælle dem. Ofte efter fødslen de samme stemmer, kan selv musik hjælpe hende med at roe sig i vanskelige tider. Nu kan babyen, når hun bekendtgør sig selv, svare igen til din stemme i form af en bevægelse, som et slag eller et spark. Hun kan endda lave ansigtsudtryk, selv om de endnu ikke er fuldt ud perfekterede.

Tilbage til TOC

Ændringer i moderens krop under 5. måned Graviditet:

Nogle af disse sundhedsmæssige problemer oplever ofte i denne periode:

1). Strækmærker:

På omkring denne tid har barnestøget vokset betydeligt ud over punktet i din livmodervævstrækningsevne. Men det er en muskuløs taske, der opretholder trykket og strækker sig selv, når babyen vokser hver dag. 5 måneders gravid vægtforøgelse fører til at strække, hvilket igen får huden til at slidte og ofte viser resultater af stregmærker på underlivet. Det samme sker med dine bryster og bum, når de vokser og måske endda udsættes for stregmærker. For at overvinde de frygtede strækmærker er det bedste, du kan gøre, at anvende cremer og olier til at holde din hud hydreret og forhindre mærkerne, selvom din hud trækkes fra de indvendige lag. Med over olien har tingene været lettere for dig, men du kan også anvende Aloe Vera eller E-vitamin til de samme effekter.

2). Rygsmerte:

Denne måned kan du bemærke dig selv, der lider af et dårligt tilfælde af rygsmerter. Der er intet at bekymre sig for, da rygsmerterne skyldes en defekt sovende stilling. Nu er det tidspunktet, at du skal begynde at sove på dine sider i stedet for din ryg, da babyen vokser kræver mere plads. Så det skubber rygmusklerne for at gøre plads til sig selv. Sove på ryggen gør musklerne smertefulde. Derfor er det bedste, du kan gøre i dit scenario, at sove på dine sider, især den venstre.

Hold altid en pude rundt for yderligere støtte for at undgå 5 måneder gravid mavesmerter og smerter i ryggen. Den anden måde at overvinde din situation er at massage musklerne for hurtig lindring fra tid til anden. Varmeposer eller koldpresser er også velkomne. Denne teknik kan hjælpe med at reducere nedre abdominalsmerter i 5. måned af graviditeten.

3). Halsbrand:

Dette er et almindeligt symptom under graviditeten. En mange selv oplever opkastning i 5. måned af graviditeten. For at undgå en sådan situation bør indtaget af olieholdig og krydret mad undgås. Nogle klager også over overskydende spyt af frelse. Prøv at undgå mad rig på mavesyre. Det burde fungere fint for dig. Dette kan også øge smerten i din mave, som van reduceres med hjemmelavede lægemidler, der er foreskrevet af dit familie ældre medlem. Det bedste middel mod hjerteforbrændinger siges at være kold mælk. Prøv at få det om dagen for at undgå gasproblemer, hvis de tages om natten.

4). Stigning i appetit

På dette stadium kan du bogstaveligt talt have noget givet til dig. Din sult er monstrøs, og du gør alt du kan for at gulp ned alt nær dit syn. Dette kan ikke kun føre til sundhedsmæssige problemer, men også føre til en gevinst i din vægt. For at overvinde den situation, du bliver presset ind i, kan du holde en kæmpe æske med nødder, da de ikke kun er sunde snacks, men også påfyldning. Hold dig også optaget og afledt, og det vil gå langt for at hjælpe dig.

Se mere: 8 måneders graviditetspleje

5). flatulens:

På dit tidspunkt af din graviditet vil dit fordøjelsessystem blive sænket til et niveau. Resultatet er burping og flatulens. Du kan også opleve mavesmerter under graviditeten i 5. måned. For at undgå sådanne situationer skal du sørge for en sund kost, der er frisklavet. Det skal også være rig på næringsstoffer for at gøre din ammunition korrekt. Hyppig vandladning under graviditet i 5. måned er også almindelig.

6). Hævelse af fødder:

Hævelse af fødder i 5. graviditets måned er almindelig på grund af overdreven vandretention. Hold dine ben op og hvile dem på en pude eller stol for at undgå situationen. Walking kan også hjælpe med at reducere hævelsen. Brug behagelige hjemmesko i stedet for stramme sko for at forhindre det i at forværres.

7). Hvid udledning:

Hvid udledning under graviditeten i 5. måned er ret almindelig og bør ikke være bekymret over. Medmindre du finder spor af blod i det, er det helt sikkert og normalt. Man kan bruge strømpebukser for at undgå følelse af vådhed.

Tilbage til TOC

5. måned Aktiviteter:

Hvad angår den femte måned, er du allerede ved udgangen af ​​anden trimester. Dine baby shower planer er i gang, og alt ser ud til at være på plads. Et par ting, du har brug for at huske på, markerer på din kalender, hvis du vil være medicinsk test. Dette er din glade trimester, og du er næsten færdig med din graviditet. Få vigtige blod- og urinprøver til test vil hjælpe med at opdage ethvert problem.at leveringstidspunktet. Også hjælpen fra sonografi, udviklingen af ​​barnet kan ses på dette stadium.

Tilbage til TOC

Kost og motion for 5. måned:

5. måned Graviditet kost:

1. Mantraet til dig på dette stadium er at holde dig selv hydreret uanset hvor mange gange du løber til badeværelset. Vand hjælper med forstoppelse, og du skal passe på din lille i dig. Fortsæt med at tage væsker som mælk og frugt som vandmelon, da de er lige så nyttige til din krop.

2. Involver mad, der er rigt på protein i din kost. Dette kan omfatte magert kød, æg, nødder, linser og så videre. Din babys fysiske forbedring og udvikling er på vej i 5 måneder og du kan ikke risikere en proteinmangel. Hold din sundhed overvåget og niveauerne langt foran de sædvanlige tal for at føde en sund udviklet baby.

3. En ordentlig salat med kål, tomater, gulerødder og rødbeder på et godt niveau er nyttigt, da det indeholder fiber og er rig på næringsstoffer. Det begrænser også stigningen i vægt. Undgå indtag af pickles og oliven, da de resulterer i brændende hjerte.

4. Jern er et vigtigt næringsstof til dig, da du har brug for mange røde blodlegemer til at udvikle din lille. Grønne grønne grøntsager som spinat, pulser, banan og magert kød giver dig det allerbedste jern. Også tanniner er rige på det samme. Sørg for at du ikke drikker kaffe eller te lige efter at have en mad rig på jern.

5.Incase du ønsker at have en anden smag, kan du prøve smoothie, is, frugt og juice osv. Dette vil give dig alle nødvendige næringsstoffer.

Tilbage til TOC

5 måneders graviditetsøvelse:

en). strækker:

Hvis der er en af ​​de bedste øvelser til graviditet, er det bækkenstrækninger. De hjælper dig med at få normal levering i sidste ende med yderst mindre smerte. Du kan bruge en pude, stol eller en bold til at bære øvelsen.

b). Squat:

Tag en bold og sid bøj knæene. Dette skaber pres i lårene og bækkenet.

c). Meditation & Yoga:

Yoga er den sikreste mulighed for at opretholde eller reducere dit overskydende fedtindhold. Det øger fleksibiliteten i din krop og dermed hjælper med levering.

d). Pelvic Flex:

Som navnet antyder, er denne øvelse et smart træk, når du allerede er bekymret for smerten i dit bækkenområde. Det hjælper med at bøje ryggen og lårene, så du kan bevare dit tyngdepunkt.

e). gåture:

Walking, når du indtaster din 5. måned er meget vigtigt. Det opdaterer dig ikke bare, det giver dig også den positive energi. Går langsomt i parker, haver mv. Giver dig lange fordele og reducerer stress.

Tilbage til TOC

Gør og gør ikke under 5. måned af graviditet:

1. Undlad at gøre husarbejdet alt for dig selv. Tag hvile på passende tidspunkt for at give ro til din krop og baby indeni. Tag regelmæssige lur på et bestemt tidspunkt. Udfør let og stressfri opgaver.

2. Fortsæt med at læse gennem hjemmesider eller magasiner om det næste niveau af din graviditet, og det har effekter på din krop. Dette vil hjælpe dig med at forberede dit sind til det næste niveau. Tag din partner med dig for regelmæssig kontrol for at undgå eventuelle problemer og nyd fasen.

3. Lad ikke andre beskylde dig. Lyt ikke på oplevelsen af ​​andre mennesker på leveringstidspunktet. Dette vil give stress, og du kan blive ubehagelig med det.

4. Forkæl dig selv med at købe børns tøj eller vælge navnene. Dette vil holde stress ud af dit sind, da du vil blive optaget i noget arbejde på andre.

Tilbage til TOC

Soveposition under graviditet 5. måned:

I denne fase vil du mærke en synlig baby bump og dermed blive svært at sove på din mave. Sovende med ryggen overfor sengen kan være ok, men kan forårsage alvorlige smerter i dine lænders muskler. Den anbefalede sovende position er at sove på din side, helst på venstre side. Dette giver plads til god blodgennemstrømning til barnet og forårsager ikke nogen stress på dine indre organer.

Se mere: 9. måned af graviditet

Medicinske behandlinger og checkup i fem måneder Gravid:

Denne måned, bortset fra din sædvanlige ultralyd, kan du også gå gennem kromosomal bestemmelse af dit barn. Dette vil hjælpe dig med at vide, om nogen symptomer er der, der bekymrer spædbarnet. Derfor er et par lægemidler til at holde ved din sengestue:

 • Til Aches og smerter-Acetaminophen.
 • Til allergi-antihistaminer og ioratidin.
 • Hoste-Dextromethorphan og Guaifenesin.
 • For forstoppelse-Metamucil og Colace.
 • Til halsbrand-antacida og famotidin.

Tilbage til TOC

5. måned for graviditet Forholdsregler og tips:

en). Administrer udslætene godt, før de kan sprede sig og gøre tingene værre for dig. Disse er normalt fra varmen, men kan også forekomme på grund af uagtsomhed. At tage et bad kan lindre udslætene godt.

b). Klæd dig i behageligt moderskabstøj hele tiden, da dette holder din bækkenbund fri. Bløde stoffer som linned og bomuld bør være dit valg. Hvis sommeren vil lyse farver forsegle aftalen.

c). Stop ikke med dine øvelser. Sid med den rette støtte hele tiden for at bevare dit tyngdepunkt godt.

d). Tal med dine familiemedlemmer om dine fremskridt. Ikke alene vil det klare ting for dig, men også gøre det nemmere for dem at vide, hvor du er på vej.

e). Start med at tale med din baby fra nu af, da han kan genkende din stemme det første, han kommer ind i verden.

Tilbage til TOC

Ting at huske på i løbet af 5 måneder Graviditet:

Hvad angår den femte måned, er du allerede ved udgangen af ​​anden trimester. Dine baby shower planer er i gang, og alt ser ud til at være på plads. Et par ting, du skal huske på som en del af femte måned graviditetspleje:

 • Markér på din kalender for at sikre dig, at du ikke går glip af dine lægeundersøgelser og afprøvningstest
 • Få vigtige blod- og urinprøver til test vil medvirke til at opdage ethvert problem på leveringstidspunktet.
 • Også hjælpen fra sonografi, udviklingen af ​​barnet kan ses på dette stadium.
 • Hvis du mærker blødning, pludselige livmoderkontraktioner eller endda unormale babybevægelser, skal du straks kontakte lægen.

Tilbage til TOC

Mange kvinder har en tendens til at stresse sig selv med overtanke. Bare husk, at et fredeligt sind fører til en sund og glad baby. Hold dig optaget af aktiviteter, du nyder, som at lytte til musik, lave husarbejde, havearbejde eller endog Yoga. Du kan også begynde at læse mere om forældrevejledning til at hjælpe dig med at forberede dig bedre efter levering. Tag hver dag frisk luft og hold møde mennesker, der kan dele dine følelser. På denne måde er vi temmelig sikre på, at du kan få en glædelig 5 graviditets måned.

Ekspert Spørgsmål og Svar:

1). Er det sikkert at have sex i løbet af 5 måneders graviditet?

Når du krydser den fjerde måned af graviditeten, bliver sex sikkert for dig og din baby indeni. Ændringerne i hormonerne kan tiltrække dig mod kærlighed og hjælpe dig med at overvinde fysisk og psykisk stress. Bare sørg for at du følger sikre og komfortable stillinger for at undgå smertefulde situationer.

2). Hvor sikkert er det at rejse under 5 måneders graviditet?

Rejse i denne periode anses ofte for at være sikkert, hvis det planlægges godt. Tag aldrig rejser, der er stressfulde eller kræver længere varighed af mødet. Vælg i stedet for pauserejser. Sørg for at konsultere din læge og få alle afprøvningstestene udført, inden du tager rejsen op.

3). Hvornår skal du konsultere en læge i løbet af 5. månedens graviditet?

Bortset fra din planlagte lægeudnævnelser, bør du se lægen, hvis du oplever unormale symptomer som blødning, overdreven vaginal udslip, svær smerter i maven, livmoderkontraktioner og manglende respons fra fosteret. Aldrig ignorere disse advarsler, da de kan være livstrusler for dig og barnet.

Billedkilde: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send