Skønhed og mode

Myter og fakta om at spise papaya under graviditet

Pin
Send
Share
Send


En af de bedste tropiske frugter populær for sin lyse farve og sød smag er Papaya. De vokser rigeligt i Indien, og næsten hver baggård har et papaya træ. Papayas kan nydes hele året rundt, og dets sundhedsmæssige fordele er mange. At være rig på beta-caroten, antioxidanter, essentielle vitaminer og mineraler, er Papaya stærkt anbefalet mad i ens kost. Men i mange århundreder er det blevet en norm for gravide at undgå papayas. Infact, Papaya behandles som gift hele denne periode og selv i de første måneder efter fødslen. Årsagen Papayas er kendt for at fremkalde tidlige sammentrækninger og føre til abort. Papaya er imidlertid ikke alle farlige, og når det tages rigtigt, kan det være yderst gavnligt for forventningsfulde mødre. Lær mere om fakta om papaya under graviditeten, før du ender med at miste godheden af ​​denne fantastiske frugt!

Er det sikkert at spise papaya under graviditeten?

Papaya i sin modne form er yderst gavnlig under graviditeten. Papaya er rig på vitamin A og B, beta caroten og kalium, der er afgørende for barnets helbred. Frugten fremmer også god knoglesundhed og skarpt syn for barnet. Men for dem, der har svangerskabsdiabetes og latexallergi, skal Papaya, selv i moden form, undgås.

Se mere: Er guava god under graviditeten

Fordele ved papaya under graviditet:

Ripe Papaya, som har en gul hud, er den mest ønskelige version af frugten. Ripe papaya under graviditeten giver en overflod af fordele, herunder:

  • Antioxidantbeskyttelse: Papaya er rig på antioxidanter som Zeaxanthin, Betacaroten etc., som kan forhindre celledegeneration og beskytte kroppen mod oxidativ skade.
  • Bekæmper forstoppelse: Papaya er rig på kostfiber kan hjælpe forventede mødre håndtere smertefulde afføring og forhindre forstoppelse.
  • Reducerer hjerteforbrænding og kvalme: Papaya juice kan neutralisere mave syrer og bringe tilbagesvaling. Dette kan hjælpe med at reducere hjerteforbrænding forårsaget af surhedsgrad. Kvalme er også betydeligt reduceret, hvilket igen kan reducere din morgenmangel.
  • Folsyre: Folinsyre, som er ansvarlig for at øge udbuddet af røde blodlegemer, findes i store mængder i Papaya.
  • Forebyggelse af kræft: Papaya er kendt for at tilbyde beskyttelse mod kræft og hjertesygdomme.

Se mere: Custard Apple Under Graviditet

Bivirkninger ved forbrug af umodne papaya under graviditet:

Når rå papaya under graviditet bliver brugt, kan barnets vækst og udvikling blive hæmmet, da der er latex sammen med pepsin, der er yderst farligt for både fosteret og moderen. Nogle rå papaya bivirkninger under graviditeten er:

Umodne papaya og prostaglandiner:

De umodne papaya, som endda er i stand til at blødgøre fåren, er potentielt skadelige under graviditeten. Den glatte hvide latex inde i massen af ​​umodne papaya hærder og bliver klæbrig, når den præsenteres for luft. Papain er den dygtige pepsin inde i denne latex regelmæssigt spioneret som en imødekommende fordøjelsesforbindelse. På trods af fordøjelsesfordelen fornemmer papain i umodent naturprodukt prostaglandinerne, som lægerne bruger til at fremkalde arbejdskraft. Udover indsnævringer forklarer en PubMed teoretisk, at papain fra umodne papaya også kan svække essentielle film, der er vigtige for at overleve.

Papaya og Latex Allergier:

Mislykket arbejdskraft er af alle årsager ikke den eneste bekymring med hensyn til at spise umodne papaya i graviditeten. Selv om nogle få damer måske ikke forstår det, er en latex overfølsomhed mere end dybest set en følsomhed over for handskene, der anvendes som en del af en læge kontor eller helbredende center. En latex overfølsomhed kan medføre, at en gravid dame har et farligt svar på specifikke næringsmidler, der indeholder latex, papaya er en af ​​dem. New York State Department of Health præciserer, at enhver med latexfølsomhed også kan modtage bananer, æbler, kastanjer, hvede, rug og en progression af forskellige næringsstoffer, der indeholder plante latex.

Papain og pepsin er tilgængelige i latexen af ​​papaya, når den ydre hud er grøn. Efterhånden som papaya modnes, mister huden sin grønne skygge og bliver helt gul, når den er helt ældre. Gulrengørede papaya indeholder praktisk talt meget lille mængde latex. Journal of Nutrition rapporterer, at selv de mindste målinger af latex kan være risikabelt for damer, der har en baggrund præget af ubegrænset fosterdannelse eller unødigt arbejde på grund af udvidet kontraktil bevægelse inde i livmoderen. For at være på en sikrere side anbefales det derfor ikke at spise papaya under graviditet, da det kan vise sig at være skadeligt i visse tilfælde.

Se mere: Bitter Gourd Under Graviditet

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan jeg spise papaya efter levering?

Forbruger Papaya efter levering anbefales stærkt af læger, da det giver den bedste næringsværdi til både ammende moder og barnet. Især i første trimester kan Papaya hjælpe med at øge mælkeforsyningen, styre postpartumvægten, forbedre immuniteten og fremmer også glatte tarmbevægelser. Sørg for at forbruge en papaya med gul hud og orangefarvet kød.

2. Er Papaya Juice God til Graviditet?

Ja! Så længe saften er tilberedt med en fuldt moden papaya, kan det være meget lækkert og sundt. Sørg for at fjerne de bittersmagende frø, før du frugter frugten. Til tilsat smag kan man tilføje lidt mælk eller citronsaft med sort peber. Da dette allerede er ret sødt, skal du undgå at tilføje ekstra sukker.

3. Kan rå papaya afbryde graviditet?

Rå papaya, der er højt på latex, kan udløse livmoderkontraktioner. Det er derfor, at spise papaya for at undgå graviditet er en af ​​de måder, der er forsøgt af kvinder derhjemme. Derfor skal rå og jævn halvfodrede frugter helt undgås under graviditeten, da det kan gøre meget for de gravide kvinder. Dette omfatter alle former for forbrug som juice, salater, karriretter og fuld frugt.

Så damer! Vi håber du forstår, at ikke alle former for Papayas er dine fjender. De gule er dine nye bedste venner, da de kan gøre masser af gode for både dig og din baby. Det er en af ​​de få frugter, der er ekstremt næringsrig og kan gøre dig i stand til at undgå kosttilskud. Papaya sødme gør det helt velsmagende under graviditeten. Næste gang du hører råd fra nogen om Papaya, kan du hjælpe dem med at komme over deres halvkundskab med disse oplysninger. Vi håber du har en sund og sikker graviditet!

Se videoen: Diabetesmyter - Man må ikke spise sukker (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send