Sundhed

Hvad er kolitis? Største årsager og symptomer

Pin
Send
Share
Send


Når vi falder ned i vores krop, kommer tarmene til at se lige over tarmene, som er dette store stykke sammenviklet rør som struktur, som spiller en integreret rolle i kroppens fordøjelses- og udskillelsesproces. Tarmene, to i antal, den store og tyndtarmen er også ansvarlig for udskillelse af visse frugtsaft eller kropsvæsker for at udglatte og udglatte processen. Ligesom enhver anden kropsdel ​​er vores tarme også udsat for visse medicinske forhold. En ordentlig intestinal tilstand er colitis. Kolitis er dybest set en betændelse i tarmregionen, som til tider påvirker rektum i ryggen også. I en nøddeskal er det tyktarmen, hvilket er et andet navn for tyktarmen er det centrale mål her.

Der er forskellige dele til et kolon. Den ileum, som er den store del af tyndtarmen, der er indeholdt i tyktarmen, kommer i forbindelse med cecum, det vil sige begyndelsen af ​​tyktarmen. Derfra rejser den stigende kolon op efter højre side af kroppen. Den tværgående tyktarm løber over maven med den nedadgående kolon del ned ned på venstre side af kroppen. Sigmoid colon er enden af ​​tyktarmen, der nærmer endetarmen, hvor en del af tyktarmen er buet op. Denne indre foring af tyktarmen, når den påvirkes, danner colitis, som hovedsageligt skyldes infektion eller inflammation.

Der er ofte to forskellige typer af colitis betingelse - den ene er akut colitis og den anden er kronisk i naturen. Den akutte colitis er noget hurtig i sin arbejde og forekommer hovedsagelig på grund af et specifikt sæt af grunde. Såsom dræb af bakterier, der kunne have hjulpet kroppen; Ligesom gær er der ofte visse uskadelige bakterier til stede i kroppen, der tager sig af vores kropsfunktioner. Til tider kan for meget antibiotikabrug føre til, at din krop dræber de hjælpsomme bakterier, hvilket resulterer i colitis. Endnu en vigtig årsag til akut colitis kan skyldes tab af blodgennemstrømning i tyktarmen. Denne situation eller tilstand betegnes som iskæmisk colitis.

Der kan være mange grunde til, hvorfor der opstår en mangel på tilstrækkelig blodgennemstrømning. Den anden slags, det vil sige kronisk colitis er en langsom progressiv periode med kolitis, hvor de nøjagtige årsager altid er et bundt af forvirring. Ifølge forskerne er det relateret til kroppens immunsystem, der reagerer forskelligt på et bestemt patogen i kroppen.

Symptomer og årsager til kolitis:

De vigtigste årsager til kolitis kan beskrives som:

1. Infektiøse inflammer:

Ofte når vi taler om colitis, kommer sygdomme som diarré og madforgiftning op. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​visse vira og bakterier, der forårsager tyktarmsygdomme. Normalt at komme i kontakt med forurenet vand og mad kan være årsagen eller kilden. Bakterien i disse elementer bliver anbragt i tarmforingen og frigiver en giftig sekretion, der forårsager foringen af ​​tyktarmen til at forøge. Dette er en akut type colitis. Derfor anses diarré for at være en konsekvens af colitis tilstand.

2. Crohns sygdom:

Dette er en anden måde at blive ramt af colitis. Nøgleelementerne i denne proces omfatter enhver del af fordøjelsessystemet, der starter fra madrøret til maven og ned til tarmområdet og længere ned til endetarm eller udskillelsespunkt. Dette er det samme, hvor fordøjelseskanalen bliver betændt. Dette er en af ​​hovedårsagerne til colitis.

3. Mikroskopisk kolitis:

I denne form for colitis er der ofte en fusion af to uønskede elementer inde i tarmens indre foring. Disse to elementer er separate sygdomme, der forårsager betændelsen. Ofte er det blevet bemærket, at når kolonvæggene bliver indgraveret, bliver lymfocytter eller collagener indlagt i det forårsager betændelsen.

4. Blodforstyrrelse:

Det er her, vi kommer tilbage til den iskæmiske kolitisformular i detaljer. Ofte medfører visse blodsygdomme som leukæmi eller mindre forekomster som anæmi tab af rød blodlegeme inde i kroppen ved at øge produktionen af ​​unødvendige hvide blodlegemer. Hvis dette tab af røde blodlegemer fortsætter, kan tilstanden ofte tage en seriøs tur, når tarmene, der skal drenket i tilstrækkelige mængder blod, får mindre og mindre blod med forbrugstid. Denne akutte mangel på blod i tarmregionen forårsager colitis, der betegnes som iskæmisk colitis.

5. Ulcerativ kolitis:

Dette er en kronisk form for colitis, som er langvarig og langsomt fremskridt. Dette er et autoimmunsystem, hvor kroppens immunsystem angriber kolon i kroppen på grund af deres bestemte fejl at overveje et stof som et fremmed antistof. Dette forårsager igen betændelse i scenen.

6. Stråling:

Eksponering for stråling kan også være årsagen til colitis. Dette er ofte efter at en person har været igennem strålebehandling som en del af en tidligere behandling. Den terapi, hvor maven er blevet udsat for stråling efter færdiggørelsen, viser en tilstand, der kaldes strålings enterocolitis, som ligner kolitis. Men dette er normalt et sjældent tegn.

7. Iskæmisk tarm:

I tilfælde af at der er bekymring over iskæmisk tarmbevægelse som årsag til colitis, kan undersøgelsen ligeledes evaluere hjerte og årer, søge efter indikationer på atherosklerose eller indsnævring af korridorer. Dette kan omfatte lytte til hjertet og palpere eller føle slag i nakke, arme og ben; og lytter med et stetoskop til de ekspansive vener i kroppen, herunder carotid- og lårbenet kurser og aorta.

8. Viral forurening er:

Hos patienter, hvor den kliniske konklusion af colitis er en hjælp til en viral kontaminering, kan der ikke kræves yderligere undersøgelser. Vær det, som det måtte, ville det ikke have betydning for en patient, der virker dårligt, tørret ud eller har en bemærkelsesværdig smerte, feber eller blod i afføringen.

Se mere: Symptomer på diarré

Symptomer på kolitis:

Her nævner vi 10 vigtigste og almindelige tegn og symptomer på colitis, som er meget nyttige at vide om denne kolitis.

1. Abdominal smerte:

Colitis er en tarmlidelse, der kommer ud i symptomformen som en akut mavepine. Disse omfatter kramper og ubehag følelse i maven eller den øvre abdominal region, men dette er tolerabelt og tåleligt. De vises med mellemrum eller kan fortsætte hele dagen lang. Hvis denne smerte vedvarer længere end normalt, skal man straks gå til en checkup.

2. Blod:

Med kolitis kommer den stærke mulighed for at finde blod i din skammel, som måske eller måske ikke er en smertefuld proces. Hvis kolitis har påvirket dele i endetarm, er chancerne for, at afføring af tarm vil være et smertefuldt øjeblik på grund af den nuværende betændelse inde i rektumets indre foringer. Dette er det samme tilfælde af diarré, når blod kan ses, undslipper din krop sammen med ustoppelig tarmudskillelse. Tenesmus, en medicinsk tilstand, hvor den konstante tarmbevægelse er mærket, kan også forekomme.

3. Kolon vækst:

Ulcerativ colitis bygger din fare for kolon vækst. Din specialist vil udføre en koloskopi og kontrollere malignitet, når du får din analyse. Det er afgørende at planlægge en efterfølgende screening otte til 12 måneder efter din specialist analyserer ulcerativ colitis. Dette bringer din fare for colon malignitet ned.

4. Irritation:

Der er to slags mykulær colitis, 1) kollagenøs kolitis og 2) lymfocytisk colitis. Enten kollagen eller lymfocytter (en slags hvid blodplade) trænger ind i lagene af tyktarmens masse, sandsynligvis en konsekvens af irritation. Dette er en hidtil uset sygdom og kan være en auto-sikker lidelse.

5. Overfølsomhed:

Hos spædbørn mere ungdommelige end et år er kolitis regelmæssigt på grund af overfølsomheder over for kvæg eller sojamelk. Overfølsom colitis kan ses hos ammende babyer, hvor mødre drikker mælkeproduktmælk og sender det protein i deres brystmælk.

Se mere: Årsager til epilepsi

6. Diarré Fast udladning:

Med colitis, især colitis herunder distal colon (endetarm og sigmoid kolon), er smerten ofte crescendos og går forud for en diarré fast udledning. Efter den faste udledning kan smerten dø ned, men kommer derefter tilbage med den følgende scene af tarmløshed.

7. Dehydrering:

Endeløs løshed i tarmene kan forårsage mangel på hydrering, og hvis det er tilstrækkeligt ekstremt, kan udtørring muligvis kræve behandling med IV væsker eller oral rehydreringsbehandling.

8. høj feber

Høj feber forbundet med indvolde af tarmene kan være et tegn på, at en bemærkelsesværdig sygdom kan være tilgængelig.

9. Patienthistorie:

Hos patienter med mavesmerter og løse inder er det afgørende at opdage, hvornår bivirkningerne startede, i hvilket omfang de har udholdt, om de rejser hver eneste vej, og hvad der forværrer dem bedre eller.

10. Rejsehistorie:

Rejsehistorie er absolut nødvendigt, især hvis patienten for sent er gået til en rækkevidde med muligvis aftagende vandforsyning eller dårlig hygiejne. Patienter spørger regelmæssigt om, hvorvidt bivirkningerne er forårsaget af næringsskader, men det er en besværlig forespørgsel at besvare straks. Typisk sker dette med brugen af ​​utilstrækkeligt sørget for eller fjernet næring i et hjem eller en familie sammenstillings lejlighed og bivirkninger sker inden for et par timer efter, at næringen blev spist. Også andre ved den sociale lejlighed kan støde på komparative manifestationer.

Ulcerativ colitis kan være forkrøllende og kan igen og igen give anledning til livsforstyrrende sammenblandinger. Selv om det ikke har nogen kendt kur, kan behandlingen betydeligt mindske tegn og bivirkninger af infektionen og uanset at det er muligt at opnå langtidsreduktion.

Se mere: Hvad er symptomerne på madforgiftning

Pin
Send
Share
Send