Skønhed og mode

6 berømte parker i Jaipur med billeder

Jaipur er bedre kendt som den rosa by. Det sport et stort antal majestætiske paladser og forter. Dets navn 'pink city' stammer fra det faktum, at de fleste af fortene og paladserne her er bygget fra den røde sandsten, der giver hele byen en lyserød nuance, dermed navnet. Byen blev grundlagt af Maharaja Jai ​​Singh og er blevet opkaldt efter ham. Hawa Mahal, Jantar Mantar, Nahargarh Fort er kun få af de historiske monumenter, som denne by huser.

Populære Parker i Jaipur med billeder:

Her er en liste over et par gode parker i Jaipur.

1. Jawahar Circle:

Denne park som navnet antyder er helt cirkulær i form. Men dens attraktion ligger i, at det er den største cirkulære park i hele ikke bare Indien, men Asien selv! Udover sin enorme størrelse og form har parken også smukke roser og musikalske springvand! De nyligt tilføjede joggingstier gør denne park til et fremragende sted at gå til din morgenkørsel. Det ligger i nærheden af ​​sanganer lufthavn. Udviklet af Jaipur Development Authority, er det en af ​​de mest berømte steder i Jaipur.

2. Kanak Vrindavan:

Denne have er bygget i en dal midt i Aravalli Hills. Parken sport frodige haver med velholdte træer og planter og blomsterbuske. Det sport også mange unikke konstruktioner som 'chhatris' og kompliceret arkitektur langs sine vægge. Disse strukturer omfatter de typiske konstruktioner fundet over hele Jaipur i sine paladser og mahaler. En række smukke springvand er blevet tilføjet til det også. Govind Devji-templet ligger inden for dets mure. Haven blev oprindeligt bygget for mere end 200 år siden og har således en rig personlighed.

Se mere: Park i Goa

3. Ram Nivas Have:

Dette er en anden historisk have, som blev bygget for nogle år siden af ​​nogle Rajput Maharaja. Haven har blandt andet også en zoo og en fuglepark! Det er også et gymnasium, kunstgalleri og Ravindra Rang Manch-teatret. Som det skal være indlysende udvides det over et stort areal på 76 hektar. Centralmuseet er også bygget indenfor sine mure. Det er et interessant sted at besøge og bestemt værd din tid.

4. Sisodiya Rani Bagh:

Denne udsøgte have er blevet navngivet efter dronningen, hvis palads det pryder, nemlig Sisodiya. Hun var en majestætisk dronning, der hilste fra Rajputs Suryavanshi. Haven ligger et par kilometer fra Jaipur. Malede pavilloner, vandløb og springvand er alle de elementer, der gør denne multi-tiered fontæne smuk. Slottet, der ligger over haven, er lige så udsøgt som haven selv med fremragende arkitektoniske konstruktioner.

Se mere: Vandparker i Vijayawada

5. Vidyadhar Have:

Denne have er også beliggende kun få kilometer fra Jaipur, tæt på Sisodia Gardens. Som de mange andre fortryllende haver i Jaipur er Vidyadhar Garden også udførlig og smuk. Det er opkaldt efter sin arkitekt og har en tieret struktur, som ligner Sisodia-haven. Pavillerne her skildrer spektakulære vægmalerier af Lord Krishna og særlige begivenheder fra hans liv. Det er det perfekte sted at gå for at få en fornemmelse af, hvad mughal og Rajput palads haver plejede at være som.

Se mere: Børne Park i Mumbai

6. Central Park:

Udviklet af Jaipur Development Authority denne park sport en stor frodig have, en golfbane og endda huse Rambagh Polo Ground. Det har en separat betonbane til joggere og morgenvandrere. Den omkringliggende flora og fauna giver en fredelig ramme for de ovennævnte aktiviteter. Jaipur er en by, der er fyldt med paladser og næsten alle af dem sport ledsagende haver og parker, der blev lavet af gamle maharajas. Centralparken er dog åbnet for nylig og har således en mere moderne konstruktion. Det har endda nogle få fuglearter, der tiltrækker flere fugleelskere fra tid til anden.

Håber du kunne lide disse smukke parker i Jaipur. Efterlad din kommentar nedenfor.